ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση καιρού Θεσσαλίας 19-22 Νοεμβρίου 2012

Για σήμερα Κυριακή 18/11/2012 στη Θεσσαλία θα έχουμε συννεφιά με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ από το βράδυ οι νεφώσεις και πάλι θα αυξηθούν χωρίς να σημειωθούν φαινόμενα. Οι άνεμοι θα είναι Βορειοανατολικοί 2-3 μποφόρ και η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα θα φτάσει τους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και τους 18 στις Σποράδες.

Για την Δευτέρα αρχικά θα υπάρχουν νεφώσεις που στα δυτικά ορεινά (Πίνδος) θα  είναι ήδη από το πρωί αυξημένες με ασθενείς βροχές. Πριν το μεσημέρι ο καιρός θα καταστεί σταδιακά βροχερός σε όλο το διαμέρισμα από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Τις μεσημεριανές ώρες οι βροχές θα ενταθούν για κάποιες ώρες και πιθανόν να σημειωθούν σύντομες καταιγίδες ακόμα και στο εσωτερικό. Τις πρώτες βραδινές ώρες ο καιρός θα σημειώσει μικρή ύφεση αλλά αργά το βραδύ προς την αλλαγή της μέρας προς την Τρίτη εκ νέου έντονες βροχές και πιθανές καταιγίδες θα σημειωθούν σε όλο το διαμέρισμα. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2-3 μποφόρ στο εσωτερικό ενώ στα παράλια θα είναι νοτιοανατολικοί 4-6 μποφόρ καθώς και στις Σποράδες. Η θερμοκρασία σε μικρο εύρος θα κυμανθεί γενικά από 10 έως 15 βαθμούς σε όλο το πεδινό τμήμα και από 12 έως 17 στα νησιά. Χιόνια πολύ πυκνά θα σημειωθούν στον Όλυμπο μόνο από τα 2300μετρα και πάνω. Σημειώνεται ότι τα εντονότερα φαινόμενα θα σημειωθούν σε περιοχές στους πρόποδες του Ολύμπου ( Ελασσόνα-Τέμπη) και Κισσάβου (Συκουριο) καθώς βέβαια και σε όλα τα ορεινά τμήματα της Δυτικής, Βορειας και Ανατολικης Θεσσαλιας.

Την Τρίτη η κακοκαιρια θα συνεχιστει μεχρι το πρωί με βροχές κατα διαστήματα έντονες ενώ σταδιακά τα φαινόμενα θα μετατοπιστουν στα ανατολικα παραθαλασσια τμηματα απο το Πηλιο μεχρι και τον Όλυμπο και θα ειναι εντονα. Βροχες μετριας εντασης θα συνεχισουν να σημειωνοντε στο εσωτερικό ολη την ημερα που τις βραδινες ωρες θα ενταθουν και παλι. Οι ανεμοι θα ειναι μεταβλητοι 2-3 μποφορ στο εσωτερικο ενω στα ανατολικα παραθαλασσια και τις Σποραδες θα ειναι νοτιοανατολικοι  4-5 μποφορ. Η θερμοκρασια θα παραμεινει σταθερη και θα κυμανθει στο εσωτερικο απο 10 εως 15 βαθμους ενω στα νησια απο 12-17 βαθμους κελσιου Χιονοπτωσεις θα σημειωθουν πολυ πυκνες μόνο στον Ολυμπο απο τα 2300 μετρα και πανω. Σημειωνεται οτι τα εντονοτερα φαινομενα θα σημειωθουν στα ανατολικα και βορεια του Νομού Λάρισας κυριως στις παραθαλασσιες περιοχες.

Την Τεταρτη αρχικά θα σημειωθούν βροχές κατα διαστήματα έντονες στα ανατολικά της Θεσσαλιας που σιγα σιγα θα αρχισουν να εξασθενουν και να μετατοπιζοντε προς τα νοτια του διαμερισματος και τις Σποραδες χωρις να σταματησουν εως αργα το βραδι. Οι άνεμοι θα αρχισουν να στρεφοντε σε βορειους 2-3 μποφορ ενω στα ανατολικα παραθαλασσια και τις Σποράδες θα ειναι Ανατολικοι Βορειοανατολικοί 4-5 μποφορ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αλλαγή και θα κυμανθεί στα πεδινα απο 10 εως 15 βαθμους κελσιου ενω στα νησιά απο 12-17 βαθμούς κελσιου.Χιόνια θα σημειωθουν στον Όλυμπο από τα 2200μετρα αρχικα εντονα που απο το απογευμα θα εξασθενησουν σημαντικα.

Την Πεμπτη θα παραμεινει συννεφια κατα διαστημα αυξημενη σε Δυτικη και Βορεια Θεσσαλια ενω στα νοτια του Νομου Λαρισας καθώς και σε προσηνεμες στο Βορειοανατολικο ανεμο περιοχες της Μαγνησιας θα συνεχισει να βρεχει κατα διαστηματα . Σταδιακη σταθερη βελτιωση θα σημειωθει απο το απογευμα σε ολοκληρο το διαμερισμα και τα νησια. Οι ανεμοι Βορειοανατολικοι 2-3 μποφορ στο εσωτερικο και 4-6 στις Σποραδες με μικρη εξασθενηση απο το απογευμα. Η θερμοκρασια δεν θα αλλαξει σημαντικα και θα φτασει τους 15 βαθμους στο εσωτερικο και τους 16 στα νησια και τα παραθαλασσια τμηματα.


ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ
H αλλαγη του καιρου θα επηρεασει σημαντικα ολοκληρη τη χωρα εκτος της Ανατολικης Μακεδονιας  και κυριως της Θρακης ενω και στο ανατολικο Αιγαιο και τα Δωδεκανησα οι καταιγιδες θα ειναι συντομες και με διαστηματα βελτιωσης. Αντιθετα περιοχες του  Ιονιου της Δυτικης Πελοποννησου της Ανατολικης Θεσσαλιας και της Κεντρικης Μακεδονιας θα δεχθουν σημαντικα ποσα υετου με αποτελεσμα να σημειωθουν πλημμυρικα φαινομενα και πιθανες κατολισθησεις σε ορεινες περιοχες.
Οι νομοι Κεφαλληνιας, Ζακυνθου, Αχαιας , Αιτωλοακαρνανιας και Ηλειας βρισκοντε στις περιοχες που θα δεχθουν αρκετο εως πολυ νερο. Ομως η μεγαλυτερη προσοχη θα πρεπει να δωθει στους Νομους Ημαθιας, Πιεριας , Θεσσαλονικης , Χαλκιδικης  Πελλας ,Λαρισας και Μαγνησιας οπου ολα τα στοιχεια συνηγορουν σε μεγαλα υψη υετου ~50-80 χιλιοστα κυριως βεβαια στις προσηνεμες στον ανατολικο ανεμο περιοχες.

Για οτι νεοτερο στοιχειο θα βγει καινουριο αρθρο...

Σχόλια