ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Η σύγκριση συνεχίζεται...

Η σύγκριση των δυο μοντέλων σταθμών της φίρμας Davis έχουν συμπληρώσει 10,5 μήνες συνεχούς λειτουργίας δίπλα δίπλα. Τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά και οι αποκλίσεις μέσα σε λογικά πλαίσια. Αν αναλογιστούμε και το κόστος των δυο σταθμών προκύπτει ότι ο <<μικρός>> Davis Vue με φυσικό αερισμό δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από επαγγελματικούς σταθμούς πολλών χιλιάδων ευρώ σε θέμα ακρίβειας.

Εδώ και λίγες μέρες αγοράστηκε και το software για τον DavisVue  οπότε υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία για την μέση ημερήσια θερμοκρασία (από 24 ωριαιαες μετρήσεις) , την μέση σχετική υγρασία (από 24 ωριαιες μετρήσεις) , την μέση βαρομετρική πίεση (από 24 ωριαιες μετρήσεις) , την μέση ημερήσια ένταση του ανέμου (από 24 ωριαιες μετρήσεις) και άλλα μικρότερης σημασίας στοιχεία.

Στο Link αυτο έχουμε την ολοκληρωμένη σελίδα του 2ου σταθμού Davis Vue...

Στο Link αυτό έχουμε την απευθείας σύγκριση των 2σταθμων αλλά λείπουν τα αναλυτικά στοιχεία του Davis Vue που θα βρείτε στην παραπάνω κεντρική του σελίδα...

Στο τέλος του μήνα θα δώσω και τα μηνιαία στατιστικά και για υγρασία και βαρομετρική πίεση μιας που η ανάλυση αυτών των στοιχείων γίνεται από άλλα softwares και για τους 2 σταθμούς.

Στο θέμα μέσης θερμοκρασίας τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά μιας και οι δυο σταθμοί γράφουν ακριβώς τις ίδιες μέσες ημερήσιες θερμοκρασίες ανεξάρτητα αν για κάποιες ώρες της ημέρας λόγο της έλλειψης αερισμού στο μικρο μοντέλο οι θερμοκρασίες είναι λίγο υψηλότερες...Αυτό αντιστρέφεται το βράδυ όπου η θερμοκρασία στο μικρο μοντέλο είναι ελαφρώς μικρότερη από τον βασικό μηχανικά αεριζόμενο σταθμό...Το συνολικό αποτέλεσμα τελικά δεν έχει καθόλου αποκλίσεις στους 2 σταθμούς.

Αναλυτικα μηναια στοιχεια DAVIS PRO2 24hrs Fan-aspirated σταθμου.

Αναλυτικα μηνιαια στοιχεια DAVIS VUE σταθμου.
Η εικόνα από τις 8 έως τις 17 του μήνα στη μέση θερμοκρασία(ΜeanTemp) καθώς και στην μέση ημερήσια ένταση του ανέμου (AvgWindSpeed) είναι εκπληκτική. Οι ριπές βέβαια του ανέμου λόγω της πολύ σύντομης διάρκειας τους έχουν κάποιες διάφορες άλλα η μέση ένταση είναι αυτή που δείχνει ποσό σωστά ή όχι δουλεύει ένα ανεμόμετρο.

Σχόλια