ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Ανασκόπηση Αυγούστου 2012.

     Ο Αύγουστος ήταν ένας μήνας με θερμοκρασίες σημαντικά πιο πάνω από τις κλιματικές τιμές σε όλη την χώρα. Οι περιοχές που σημείωσαν τις μεγαλύτερες μέσες μέγιστες θερμοκρασίες ήταν και πάλι στη Δυτική χώρα και λιγότερο στη Βόρεια. Αυτό οφείλεται ότι και αυτό το μήνα το μελτέμι (Βοριάς) ήταν συνεχής με μικρές διακοπές και έτσι από το ύψος της Λάρισας και νοτιότερο και ανατολικότερα οι θερμοκρασίες συγκρατήθηκαν σε θερμά μεν αλλά όχι ακραία επίπεδα. 
    Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει την συνολική εικόνα του μήνα σε χαρακτηριστικούς hot-spot σταθμούς της χώρας μας. Η πρώτη στήλη έχει το όνομα του σταθμού. Στην επόμενη έχουμε την Μέση Μεγίστη Θερμοκρασία του μήνα ενώ στις επόμενες δυο έχουμε το πλήθος των ημερών του μήνα που σημειώθηκαν πάνω από 36,5 βαθμοί και πάνω από 40 βαθμοί αντίστοιχα. Τέλος στην τελευταία στήλη σημειώνεται η Μεγίστη θερμοκρασία όλου του μήνα στον κάθε σταθμό.



      Παρατηρούμε ότι οι σταθμοί της Σπάρτης της Γαβαλους Αιτωλοακ. και του Αγρινίου σημείωσαν τις μεγαλύτερες μέσες μέγιστες θερμοκρασίες. Αυτές οι τιμές είναι εξαιρετικά υψηλές αν λάβουμε υπ όψη ότι οι κλιματικές τιμές αυτών των περιοχών δεν ξεπερνούν τους 34 βαθμούς για το μήνα Αύγουστο.
      Εντύπωση επίσης προκαλεί το πλήθος των ημερών του μήνα που σημειώθηκε θερμοκρασία άνω των 36,5 βαθμών αφού η Σπάρτη και η Γαβαλου Αιτωλοακ σημείωσαν από 18 ημέρες δηλαδή πάνω από το μισό μήνα είχαν καυσωνικες θερμοκρασίες.
      Παρόμοια η κατάσταση και στο πλήθος των ημερών με μέγιστη θερμοκρασία πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου. Ο σταθμός της Σπάρτης σημείωσε 7 ημέρες με μέγιστη Τ άνω των 40 βαθμών ενώ οι σταθμοί Γαβαλου Αιτωλοακ, Λάρισα και Λαγκαδά Θεσσαλονίκης από 5 ημέρες.
      Τέλος οι 2 θερμές εισβολές έδωσαν θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς σε παρα πολλους σταθμούς. Οι μέγιστες που σημειωθηκαν αυτό το μήνα ήταν στους σταθμούς της Γαβαλους Αιτωλοακ με 42,2 βαθμούς , Σπάρτης 42,1 βαθμούς , Λαγκαδά Θεσσαλονίκης 41,9 βαθμοι , Λάρισα 41,7 βαθμοι και Αγρινιο 41,6 βαθμοι.

Σχόλια