ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Μέγιστες θερμοκρασίες Ελλαδας 16/8/2012 και Μέση Μέγιστη Τ Hot-spot σταθμών εως 16/8/2012.

Ημέρα καύσωνα η σημερινή για μερικές ευπαθείς στη ζέστη περιοχές. Σπάρτη , Λάρισα , Μοίρες Ηρακλείου και Γαβαλου Αιτωλοακαρνανίας σημείωσαν θερμοκρασίες άνω των 37 βαθμών Κελσίου. Αναλυτικά οι σημερινές μέγιστες θερμοκρασίες από μηχανικά αεριζομενους σταθμούς Davis ήταν :

Στη Θεσσαλία οριακά όλες οι πεδινές ηπειρωτικές περιοχές σημείωσαν ημέρα καύσωνα. Αναλυτικά σημειώθηκαν :
Τρίκαλα 36,6
Καρδίτσα 36,6
Βόλος---
Αγιά Λαρισας 33,6
Λάρισα Davis fan-aspirated shield 37,5
Λάρισα ΕΜΥ 37,3



----------------------------------------------------




Ο μήνας έχει φτάσει στο μέσον του και η μέση μέγιστη θερμοκρασία έχει βρεθεί σε υψηλά επίπεδα στους περισσότερους σταθμούς. Αναλυτικά η λίστα με τους hot-spot σταθμούς της χώρας είναι η εξής:

Στην πρώτη στήλη σημειώνεται η ονομασία του σταθμούς ενώ στη 2η η μέση μέγιστη θερμοκρασία για τις πρώτες 16 ημέρες του Αυγούστου 2012. Στην συνέχεια έχουμε το πλήθος των ημερών που η μέγιστη Τ ξεπέρασε τους 36,5 βαθμούς Κελσίου ενώ στην τελευταία στήλη το πλήθος των ημερών που η μέγιστη Τ ξεπέρασε τους 39,9 βαθμούς Κελσίου.
Αυτό που παρατηρούμε είναι ότι το συνεχόμενο μελτέμι έχει δράσει ανασχετικά στην άνοδο της θερμοκρασίας στην ανατολική ηπειρωτική χωρα από Λάρισα έως και Αττική ενώ αντίθετα περιοχές όπως η Σπάρτη και Γαβαλου Αιτωλοακαρνανίας ευνοήθηκαν από το συνεχή βοριά που δρα στην περιοχή ως λίβας καθώς βέβαια και περιοχες οπως ο Λαγκαδάς Θεσσαλονικης από το θερμο βοριά των Βορειων Βαλκανιων.
Επισης οι ημέρες με θερμοκρασία άνω των 36.5 βαθμών εφτασαν τις 10 στη Σπαρτη και 9 στη Γαβαλου Αιτωλοακ. 
Τελος στις ημέρες με μέγιστη Τ άνω των 39,9 βαθμών έχουμε μια ισορροπια αφου το θερμο επεισοδιο ήταν 3ημερο και οι γνωστες για την ενταση των καυσωνων περιοχες σημείωσαν απο 3 ημέρες με Τ>39,9oC ( Σπάρτη - Γαβαλου Αιτωλοακ. και Λάρισα).


Σχόλια