ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση καιρού Θεσσαλίας για 10-12/8/2012.

Αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Πέμπτη 9/8 από τα βόρεια ορεινά με ισχυρές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες που πιθανόν να επηρεάσουν και περιοχές όπως ο Πλαταμώνας ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στον Κισσαβο και πιθανό στο Πήλιο...Μικρή πιθανότητα (30%) για σύντομη μπόρα στη Λάρισα... Οι άνεμοι σήμερα αρχίζουν να ενισχύονται στα 4-5 μποφόρ μιας και η ψυχρή εισβολή ειναι σε εξέλιξη.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι πιο ασταθής με μπόρες και καταιγίδες το πρωί στα ανατολικά παράλια και ορεινά της Θεσσαλίας ενώ προς τις μεσημεριανές ώρες καταιγίδες μικρής διάρκειας αλλά μεγάλης έντασης θα εκδηλωθούν στο εσωτερικό και στα Δυτικά Ορεινά. Επισημαίνεται ότι πιθανό να εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις αφού η κατακόρυφη ανάπτυξη των νεφών θα είναι μεγάλη (κορυφές νεφών στα 8-11χιλιομετρα) . Υπάρχει σημαντική πιθανότητα (65%) για μέτριας έντασης καταιγίδα στη Λάρισα... Η θερμοκρασία σε πτώση δεν θα ξεπεράσει τους 31-32 βαθμούς ακόμα και στο εσωτερικό.

Το Σάββατο δείχνουν τα στοιχεία να είναι η πιο ενδιαφέρουσα ημέρα αφού ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε όλο το διαμέρισμα κατά διαστήματα ολόκληρη την ημέρα. Επισημαίνεται ότι πιθανό να εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις αφού η κατακόρυφη ανάπτυξη των νεφών θα είναι μεγάλη (κορυφές νεφών στα 8-11χιλιομετρα). Υπάρχει σημαντικότατη πιθανότητα(85%) για ισχυρή καταιγίδα στη Λάρισα... Οι άνεμοι κατά τη διάρκεια καταιγίδων ενισχύονται σημαντικά...Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 28-30 βαθμούς ακόμα και στο εσωτερικό.

Η Κυριακή είναι η μέρα βελτίωσης του καιρου στη Δυτική Θεσσαλία ενώ στα ανατολικά και κυρίως στα παράλια και τα ορεινά σποραδικές μπόρες και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και πάλι κυρίως το πρωί και το μεσημέρι. Στη Μαγνησία θα σημειωθούν τα πιο εντονα φαινομενα. Βελτιωση και στα ανατολικά από το βραδι...Πολυ μικρη πιθανότητα (10%) για ασθενη βροχη στη Λάρισα...Ανεμοι μετριοι βορειοανατολικοι με εξασθενηση...Θερμοκρασια εως 30-32 βαθμους στο εσωτερικό.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου