ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Μέγιστες Θερμοκρασίες Ελλάδας 29/7/2012.

Ένταση του καύσωνα σήμερα με την θερμοκρασία να ξεπερνά και τους 40 βαθμούς Κελσίου σε μερικές περιοχές. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μεγάλες θερμοδυναμεις της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας λόγω του συνεχιζόμενου ανατολικού βορειοανατολικού ρεύματος δεν μπορούν να βγάλουν ΝΔ άνεμο λίβα και έτσι παραμένουν σε ρηχά νερά μεγάλο μέρος του φετινού καυτού καλοκαιριού.  Σπάρτη και Γαβαλου έχουν ευνοηθεί αντίθετα και είναι οι θερμότερες σε μέση μέγιστη θερμοκρασία μακράν από τις υπόλοιπες περιοχές. Επίσης η Αττική δεν έδωσε σε κανένα της σταθμό πάνω από 38 βαθμούς σήμερα παρόλο τις πολύ μεγάλες ελάχιστες που είχε το πρωί~29-30οC. Αναλυτικά οι μέγιστες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν σε μηχανικά αεριζομενους σταθμούς(fan-aspirated) της χώρας ήταν :
Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΖΙΤΣΑΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΩΣΤΑ....ΝΑ ΜΗΝ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠ ΟΨΗΝ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ..

------------------------------------------------------------------------------------

Στη Θεσσαλία η θερμοκρασία ανέβηκε σε υψηλά επίπεδα αλλά ο ανατολικός θαλάσσιος άνεμος λειτούργησε ανασταλτικά στην εκτόξευση πάνω από τους 40 βαθμούς. Παρόλο αυτά είχαμε θερμοκρασίες έως 39 βαθμούς. Αναλυτικά οι μέγιστες που σημειώθηκαν ήταν :
Τρίκαλα 38,3
Καρδίτσα 38,2
Βόλος 37,3
Αγιά Λάρισας 37,1
Λάρισα 39,1
Λάρισα ΕΜΥ 38,8


Σχόλια

  1. Η ζίτσα βγάζει μάτια ότι έχει σταματήσει το ανεμιστηράκι η υπολειτουργεί. Μια απλή σύγκριση των θερμοκρασιών του ιουνίου με τον γειτονικό του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων που ειναι και σχεδόν 300 μ ποιο χαμηλά , με αυτων του Ιουλίου μετά τις 10 οπου σε μόνιμη φάση είναι από 2c εως και 4 4 c ποιο θερμή αρκεί για να καταλάβεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι το εμαθα και εγω οποτε αυτη και η Μονη Βατοπαιδιου βγαινει απο τους αξιοπιστους σταθμους που κατατασσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου