ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Μέση Μηνιαία Θερμοκρασία για τον Ιούλιο μεχρι 23/7/2012.

Η Μέση μηνιαία θερμοκρασία για τον Ιούλιο (πρώτες 23 ημέρες) έχει βρεθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα τα οποία άνετα μπορούν να χαρακτηριστούν πρωτοφανή. Πριν δούμε την λίστα με τους πιο θερμους σταθμούς τη χώρας να δώσω ένα παράδειγμα.

Ο Ιούλιος 2007 ήταν ένας εξαιρετικά θερμός μήνας με μέση μηνιαία θερμοκρασία 29,2 στο σταθμό <<Meteolarissa>>. Ο Αύγουστος 2010 επίσης ήταν ένας ακόμα πολύ θερμός μήνας με μέση μηνιαία θερμοκρασία και πάλι στους 29,2 βαθμούς Κελσίου. Αυτοί είναι και οι πιο θερμοί μήνες από το 2006 που έχει ξεκινήσει η λειτουργία του σταθμού. Ο φετινός Ιούλιος μέχρι στιγμής βρίσκεται στο άπιαστο από το νου νούμερο των 30,1 βαθμών Κελσίου!!! δηλαδή 1 βαθμό πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ της Λάρισας...

Παρακάτω η λίστα με τους πιο θερμούς σταθμούς της χωράς έως τις 23/7/2012.

Το <<σκληρό>> κέντρο της Αθήνας με την τεράστια θερμονησιδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις μαζί με την Παλαιοχωρα Χανίων που και αυτή είναι μια πολύ θερμή περιοχή. Στη συνέχεια η Λάρισα δείχνει ότι δεν έχει πια χαρακτηριστικά της πεδιάδας αλλά και της υπαίθρου αφού η πόλη βράζει σε <<Αθηναϊκούς ρυθμούς>> και η Ιθάκη που για νησί βρίσκεται σε πολύ υψηλή θέση.

Τα στοιχεία είναι από σταθμούς Davis pro2 fan -aspirated και η μέση μηνιαία θερμοκρασία βγαίνει από  τις 24 ωριαίες μέσες θερμοκρασίες από τις 23 μέχρι στίγμης ήμερες. 
Δεν έχει σχέση με τον τρόπο παράγωγης της μέσης θερμοκρασίας της ΕΜΥ αλλά και άλλων τύπων που χρησιμοποιούνται σε άλλες χώρες του κόσμου οπότε και η σύγκριση δεν είναι σωστή. 
Συγκρίνουμε μόνο παρόμοια παραγόμενα στοιχεία και όχι κατά προσέγγιση.

Σχόλια