ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Μέγιστες Θερμοκρασίες Ελλάδας & Μέσες Μέγιστες Ελλάδας 26/6/2012.

Η ζέστη συνεχίστηκε και σήμερα με τη Θεσσαλία να πρωταγωνιστεί καθώς βέβαια και άλλες κλασικές θερμές περιοχές της χώρας της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Αναλυτικά είχαμε τις ακόλουθες μέγιστες από μηχανικά αεριζομενους σταθμούς:



Στη Θεσσαλία είχαμε τον διαχωρισμό της δυτικής από την ανατολική Θεσσαλία. Δυτικό ρεύμα στα δυτικά και άπνοια ή και ασθενές βόρειο στα ανατολικά έδωσαν θερμοκρασίες που είχαν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους δείχνοντας το πολύπλοκο ανάγλυφο της πεδιάδας με τα όρη ενδιάμεσα αλλά και ολόγυρα που προκαλούν διάφορα θερμικά φαινόμενα. Αναλυτικά είχαμε τις ακόλουθες μόνες αξιόπιστες θερμοκρασίες:
Τρίκαλα 38,9
Καρδίτσα 37,3
Λάρισα 37,2
Βόλος 34,6
Αγιά Λάρισας (ανατολικά Νομού ) 33,8
Λάρισα ΕΜΥ 37




Τέλος στις μέσες μέγιστες έχουμε την παρακάτω εικόνα από τους hot-spot σταθμούς της χώρας :
Η Σπάρτη δεν έχει κανένα αντίπαλο αφού ο ΒΔ άνεμος που ενεργεί ως λίβας είχε την τιμητική σε μεγάλο μέρος του μήνα. Επίσης η διατήρηση της ισόθερμης των 20 βαθμών Κελσίου στα 850μιλιμπαρς(1600 μέτρα υψόμετρο περίπου) στα ορεινά της Αρκαδίας συνεχώς ήταν και αυτή μια από τις αιτίες των πολύ υψηλών θερμοκρασιών. Ο Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης επίσης με ενα 5ημερο με πολύ υψηλες θερμοκρασίες οφειλομενες σε τοπικο λιβα ανεβηκε στη 2η θεση !!! ξεπερνοντας τις κλασικές καυσωνοπεριοχες. Μονο η Λαρισα ΑΤΑ διασωθηκε απο την επδραση του μελτεμιου απο την ανατολικη ηπειρωτικη χωρα με την τριτη θεση στη μεση μεγιστη θερμοκρασια. Τελος περιοχες της Φθιωτιδας περιοριστηκαν λογω του μελτεμιου στις μεσαιες θεσεις ενω η Αθηνα βρισκεται στην τελευταια θεση με το κεντρο της να ειναι 3 βαθμους ψυχροτερη απο τη Σπαρτη και με μολις 1 ημερα καυσωνα. Η πιο ζεστη περιοχη του πολεοδομικου ειναι το Μενιδι με 33,6 βαθμους κελσιου μεση μεγιστη θερμοκρασια και μολις 2 ημερες καυσωνα.


Σχόλια