ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Μέγιστες Θερμοκρασίες Ελλάδας 22/5/2012 .

Ψυχρό μέτωπο διέσχισε τη Μακεδονία και Θράκη με τον Όλυμπο να είναι το νοτιότερο σημείο εκδήλωσης καταιγίδων και είσοδο ψυχρότερων μαζών από το απόγευμα. Ο ΝΔ άνεμος και η θερμή εισβολή που ήταν παρούσα από τη Θεσσαλία και κάτω με 12-14 βαθμούς στα 850 μιλιμπαρς έδωσαν θερμοκρασίες από 27 έως 30 βαθμούς. Αναλυτικά σημειώθηκαν οι παρακάτω θερμοκρασίες από μηχανικά αεριζομενους σταθμούς:
Όσο πιο νότια και ανατολικά τόσο πιο υψηλές θερμοκρασίες συνεπικουρούμενες από τον λίβα ΝΔ άνεμο αλλά και τις θερμότερες αέριες μάζες στα υψηλότερα στρώματα. 


Στη Θεσσαλία όσο πιο ανατολικά και νότια είχαμε και μεγαλύτερες θερμοκρασίες μιας που από τα ΒΔ εισήλθε ο ψυχρότερος αέρας. Αναλυτικά είχαμε :
Boλος 28,1
Λάρισα ΕΑΑ 27,4
Λάρισα ΑΤΑ 27,3
Λάρισα Παλαιά εθνική 26,3
Λάρισα χωράφι(φυσικά αεριζόμενος κλωβός) 26,9
Λάρισα χωράφι (μηχανικά αεριζόμενος κλωβός) 26,4
Oι διαφορές των 2 διαφορετικά αεριζομενων κλωβών στη μέγιστη θερμοκρασία σήμερα 22/5/2012.

Το παραπάνω παράδειγμα είναι ένα μάθημα γνώσης για τους ερασιτέχνες αλλα και επαγγελματίες που χρησιμοποιούν παθητικούς κλωβούς χωρίς αερισμό με αποτέλεσμα αποκλίσεις πάνω από 0.5 βαθμό τις περισσότερες ημέρες. Κατά την διάρκεια αυτού του τεστ που διενεργώ στον αγρό μου η μέση διάφορα στη μεγιστη Θερμοκρασια των 2 ειδών κλωβών προστασίας είναι +0.6 βαθμούς υπερ του φυσικα αεριζομενου κλωβου μιας και ο αερας εγκλωβιζεται για καποια διαστηματα και μετρα παραπανω.
Η θεση των 2 κλωβων αλλα και του αναλογικου βροχομετρου στον αγρο.

Για οποιαδηποτε απορια και καθοδηγηση μπορειτε να αφησετε σχολιο ή e-mail μια που θελει ιδιαιτερη προσοχη. Δεν αρκει η αγορα μονο του σταθμου αλλα και η σωστη μετρηση της θερμοκρασιας.


Σχόλια